Offline

Ga je wel eens een dag offline? Een dag waarop je je familie en vrienden even laat weten; “hé joh, morgen ben ik ff offline, geen zorgen, alles is prima.”

Ik heb inmiddels 3 retreatweekenden achter de rug. 2 stilteweekenden bij @walking.silence.meditation en 1 weekend bij @wiggertmeerman waarin vooral dynamische meditatie centraal stond. Dit zijn de fijnste weekenden van mijn leven geweest. Alle factoren van zo’n weekend tellen natuurlijk mee maar 1 van de factoren waardoor het zo’n ongekend succes is (voor mij), is omdat ik mijn telefoon zorgeloos kan uitzetten. Ik geef het noodnummer aan familie en vrienden door en leg mijn smartphone zonder probleem aan de kant. Na mijn 3e retreat wist ik het zeker, ik wil dit vaker. Ik heb een Nokia 3310 aangeschaft, het telefoonnummer aan de belangrijkste mensen gegeven en gezegd; “joe, als mijn telefoon uitstaat kun je me hier bereiken”. Dus als ik nu mijn telefoon uit zet, weet ik dat zij mij kunnen bereiken en dat stelt me gerust.

De momenten zonder telefoon ben ik meer gefocust, veel rustiger en heb ik het idee dat er niet telkens iemand in mijn oor staat te schreeuwen, wat dan af en toe extra luid wordt door dat notificatielichtje op mijn telefoon. Het is vermoeiend om altijd bereikbaar te zijn. Om volgens iemands anders schema te leven.

De momenten zonder telefoon ben ik meer gefocust, veel rustiger en heb ik het idee dat er niet telkens iemand in mijn oor staat te schreeuwen.

Er zijn geen regels. Doe waar je zin in hebt. Kijk ongestoord Netflix de hele dag, ga naar leuke mensen toe, maak een wandeling of ga op de bank liggen met een boek of mooier nog; ga eens voor je uit staren. De mooiste ideeën zullen naar boven komen. Je brein krijgt opeens lucht. Ruimte voor de dingen die zich net onder het oppervlakte bevonden krijgen opeens de ruimte. Probeer het eens zou ik zeggen!

Ga jij wel eens offline? Zo ja, wat merk je dan bij jezelf? Waar vul je je dagen mee en welke tips zou je anderen willen geven die zoiets nog niet aandurven? Zo nee, wat houd je tegen om zoiets eens te doen?

Reageer op Instagram

Waar coaching bij kan helpen

Merk je dat er allerlei redenen omhoog komen waarom je zoiets nooit zou kunnen doen? Want wat zullen je vrienden ervan vinden? Je kan toch niet zomaar een andere telefoon kopen? Je ouders zullen zich meteen zorgen maken! Doe niet zo raar, je kunt toch prima je telefoon aan de kant leggen zonder daar last van te hebben?! Stel je niet zo aan!

Is dit niet de eerste keer dat de stem in jou hoofd je tegenhoudt om iets te doen waarvan je weet dat het fijn zou zijn? Misschien kan ik je daarbij helpen. Samen gaan we kijken naar die negatieve gedachten en kunnen we kijken hoe we jouw brein op weg kunnen helpen naar een wat positievere kijk op het leven. Stuur een mailtje – linda@zijisfrank.nl of maak meteen een afspraak.